Kártyajáték- fáraó

Sziasztok! :)
Ebben a cikkben meg szeretném mutatni, hogy hogyan kell a kedvenc kártyajátékomat, a fáraót játszani. Bármi kérdésetek van, nyugodtan írjátok meg kommentben, vagy chatben.
A fáraó (számomra) hasonló játék, mint az Uno. Ezt a játékot a Hagyományos magyar kártyával lehet játszani. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan kell játszani, akkor kattints az olvass továbbra!



A játékban mindenkinek öt kártyát kell osztani és egyet letenni középre. Az osztó, a mellett lévő ember kezdi a játékot. Olyan kártyát kell letenni, amilyen passzol az első kártyához.

Ász
Az ász az a kártya, amin két ,,jel” van fölül. Tök ászt csak tökre, vagy egy másik ászra, szív ászt csak szívre, vagy másik ászra rakhatsz, stb. Ha valaki ászt rak le, az azt jelenti, hogy az utánna következő kimarad.

Felső
A felső az, amin felül van a jel. Ezt bármire rakhatod, kivéve a hetesre. Ha van három piros/ szív kártyád és egy tök felsőd, akkor rakd le a tök felsőt és mondd azt, hogy váltasz szívre. Így gyorsabban megnyerheted a játékot.


Alsó
Alsót csak alsóra rakhatsz. Ezzel a kártyával nem tudsz váltani. Ha van makk alsód, akkor azt bármilyen makkra ráteheted, vagy bármilyen alsóra. Ha valaki kitesz egy alsót és te következel, egyszerre két alsót is kitehetsz.

Király
Sokan azt hiszik, hogy a király az felső, de nem így van! A királyt a koronájáról ismerheted fel. Ezzel nem lehet váltani! Zöld királyt (a zöld az a levél) csak zöldre, vagy királyra tehetsz!

Számok
Számos kártyát bármilyen számra tehetsz!

Hetes
A hetes különbözik a többi számtól. Ha valaki ilyet rak le, arra csak heteset lehet tenni, semmi mást. Ha nincs hetesed, húzz hármat. Ha valaki két heteset rak le, akkor a másiknak hatot kell vennie. Ha valaki húzott hármat és a mellette lévőnek sincs hetese, az bármilyen kártyát rátehet!
Ha bármiben tudok segíteni, csak szóljatok!

Szablon wykonała Sasame Ka dla Zaczarowane Szablony
CREDITS
Pngs Patterns